Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Οι πάγοι λιώνουν

Τα 3/4 των παγετώνων των Άλπεων θα εξαφανιστούν ως το 2100



 Οι κλιματικές αλλαγές μπορεί να οδηγήσουν στην εξαφάνιση των τριών τετάρτων των παγετώνων των Αλπεων ως το 2.100 και σύμφωνα με ένα ακόμα πιο απαισιόδοξο σενάριο, ενός τμήματος της Ανταρκτικής ως το 3.000, γεγονός που θα ανεβάσει κατά τέσσερα μέτρα το επίπεδο της στάθμης των θαλασσών, σύμφωνα με δυο μελέτες που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Οι μελέτες αυτές τις οποίες δημοσιεύει το περιοδικό Nature Geoscience δίνουν έμφαση σε δυο λιγότερο γνωστές πτυχές των κλιματικών αλλαγών:τις επιπτώσεις τους στους παγετώνες και τις μακροπρόθεσμες συνέπειες αυτού.

Οι μελέτες αυτές, τις οποίες δημοσιεύει το περιοδικό Nature Geoscience, δίνουν έμφαση σε δυο λιγότερο γνωστές πτυχές των κλιματικών αλλαγών: τις επιπτώσεις τους στους παγετώνες και τις μακροπρόθεσμες συνέπειες αυτού.
                                                                                                            Πηγή: ΑΠΕ

Διάσωση φώκιας

Πηγή φωτο :MOm/Δενδρινός
Ο Μικρός Νηρέας

Διάσωση μεσογειακής φώκιας στα Κύθηρα.

Μια νεαρή φώκια, στο τελευταίο στάδιο της γαλουχίας, βρέθηκε σε παραλία των Κυθήρων,με προβλήματα υγείας. Ο Νηρέας, όπως ονομάστηκε, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Περίθαλψης και Επανένταξης Μεσογειακής Φώκιας της MOm στην Αλόννησο και χαίρει της φροντίδας του εξειδικευμένου προσωπικού, μέχρι να επιστρέψει στη θάλασσα.
                                                                                                 πηγή  in.gr

Περιβάλλον sos

Πηγή Φωτό :Ορνιθολογική Εταιρεία, Λίμνη Παμβώτιδα

Οι γνωστοί άγνωστοι της καταστροφής

Στη Βιστωνίδα βρέθηκαν 18 νεκροί Αργυροπελεκάνοι, παγκόσμιο απειλούμενο είδος, και 10 σκελετοί τους, ενώ στον Αμβρακικό κόλπο άγνωστοι κατέστρεψαν τις φωλιές και τα αυγά αποικίας του είδους, σύμφωνα με καταγγελία της Ορνιθολογικής Εταιρείας.
                                                                                                              πηγή  in.gr